top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraLázničková

Výroční setkání Aliance poradců

Tak jako jiné roky, i letos v únoru se konalo výroční setkání Aliance poradců.

Je to setkání těch, kdo jsou vyškoleni jako poradci PPR, snaží se o symptotermální metodě šířit pravdivé informace, nadále se v dané oblasti vzdělávají a současně je jejich práce založena na etických hodnotách úcty k životu, k rodině.

Mnozí se podílejí nejen na výuce metody jako takové, ale pomáhají ve svých farnostech v rámci přípravy na manželství, chodí do škol, mezi mládež nebo do mateřských center mezi maminky, kde mají přednášky o lidské sexualitě a zodpovědném rodičovství.

V rámci letošního setkání, které proběhlo formou on-line, jednotliví členové referovali o své práci, o svých úspěších při pomoci v řešení nechtěné neplodnosti s využitím metody NAPROHELP, o podpoře těch, kdo se rozhodují vysadit antikoncepci i o osvětě významu znalosti STM nejen pro zdraví, ale i pro vztah. Členové Aliance mají možnost i konzultací situací svých klientek, což také mnozí využívají, jak opakovaně zaznělo v jednotlivých referátech.



Bylo to krásné navzájem se slyšet, z různých koutů nejen České republiky, ale i ze Slovenska, vnímat, že i když někdy se naše práce nesetkává s pochopením, s podporou, tak je velkým povzbuzením, že nikdo není osamocený, že je zde možnost se i navzájem podpořit.



A tak s novým odhodláním, nadšením, podněty, chtějí členové Aliance ve svém okolí pomáhat v dalších měsících. Nevíme, co všechno další dny přinesou, jaká opatření jak moc naši činnost ovlivní, ale povzbuzeni i tímto setkáním doufáme, že za rok opět budeme navzájem referovat o dalších úspěšných poradenstvích a smyslu této práce.

Přehled jednotlivých členů Aliance je na https://www.cenap.cz/aliance-poradcu


58 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page